Lovikka-snuttar

Från de förra vantarna fick jag lite rester över och hittade en upptstickad vante i den ljusa ullen som jag övergivit för flera år sen pga att jag inte hittade rätt nyans till att göra en till. Efter lite kontrollvägande så skulle det nog räcka till att göra ett par med blandade färger. Det är det första projektet jag gör med magic loop. Jag har stickat dem samtidigt för att få färgbyten på samma ställe och på så sätt har jag lättare kunnat beräkna hur långt varje färg skulle räcka. Jag tackar Carina för visningen av denna konst.


Spinner (som en) katt

Just nu spinner jag katthår. Det är sannerligen lite trixigt eftersom fibrerna är så korta. Det kräver mycket snodd och en stadig hand för att få det någorlunda jämt och hållbart. Jag håller på att göra ett test nu för att se om det kommer att bli tillräckligt starkt att sticka av. Plan B är annars att blanda med en längre fiber.Cancan-sjal

Något helt annorlunda än jag tidigare gjort, men riktigt kul.Helt ullfritt, i äkta akryl och av köpegarn.

Vantar

Tjcoka sköna vantar i lovikka-garn. De är stickade tätt och helt oruggade. Behövs denna vinter med så omväxlande väder.


Knorrebonk-garn


Jag har under de senaste dagarna spunnit en tunn tråd av vacker gulfärgad gotlandsull. Tänkte ha den entrådig för att göra en sjal av. När jag tog av det från härvaren liknade garnet mer ett fågelbo. Det hade alldeles för hög snodd och skulle inte gå att använda till att göra en vacker sjal av. Vad gör man då?

Jag spann en tjockare tråd i en annan gul nyans och tvinnade ihop dessa.Genom att hålla den tunna tråden sträckt och linda den tjockare runt fick jag ett helt annat resultat.Knorrebonk-garn i två gula nyanser.
RSS 2.0