Grytlapp

När jag var liten virkade jag jättemycket en period. Tror det var i mellanstadiet. Jag vet inte riktigt hur jag kom in på det, men jag försökte tolka mönster på små dukar och tyda de kryptiska förkortningar som var däri. Mamma var mer kunnig i stickningen och sömnadens konst så jag blev hänvisad till grannfrun. Hon lärde mig tyda virkningens förkortningar och visade mig hur jag skulle göra när jag kom med garn och virknål. Jag har fortfarande kvar julpynt i form av stjärnor som nu hänger i granen i vitt och rött från den tiden.

Nu har jag gjort en enkel grytlapp i fasta maskor till en av döttrarna med hennes och pojkvännens initialer på broderade i stjälkstygn.


Midvinterblå

Garnet är klart lagom till julmarknaden på Forslundagymnasiet och passande till årstiden. Det är tvåtrådig blåfärgad gotlandsull.
 
 

Midvinter

Den mörkaste tiden på året närmar sig. De ljusa timmarna blir kortare för varje dag som går och vi närmar oss de dygn som är de mörkaste på året. Denna tid är samtidigt de mest upplysta och tiden när vi pyntar våra hem som mest med ljus. I många fönster lyser ljusstakar och stjärnor, levande ljus pryder en mörk liten vrå och vi ägnar våra tankar till nära och kära. Vi söker gåvor som passar och funderar ut hur vi kan visa vår uppskattning till dem vi bryr oss om. De senaste dagarnas snöande har bäddat in naturen och gjort den ljus och fluffig och bidragit till den julstämning som börjar infinna sig. 

Denna månad är hektisk. Julklappsinköp, bak och matlagning, julavslutningar för barnen på diverse aktiviteter, julbord mm. Vi planerar och funderar för att ordna allt så bra som möjligt, att följa traditionerna, det ska bli bra, alla ska bli nöjda, vi stressar från den ena butiken till den andra...

Ta en liten paus. Tänd ett ljus och bara titta in i lågan och känn vad som händer. Låt lugnet och stillheten komma till er. Eftertanken. Kom i kapp med er själva. Känn att det ni gjort och åstadkommit är bra, och att det är tillräckligt. Njut av de stunder som ger er glädje och bevara dem i era hjärtat.

Julmarknad

På lördag kommer jag att delta på julmarknaden på Forslundagymnasiet.
Klockan 11-16 finns alla utställare på plats. 
http://www.umea.se/umeakommun/utbildningochbarnomsorg/arkiv/
artiklarutbildning/julmarknadpaforslundagymnasiet.
5.6b258fd113b46be90db2443.html

Passa på att hitta lite julklappar och få ytterligare lite julstämning så här efter luciafirandet. Snön har ju passande nog gjort naturen väldigt stämningsfull nu veckorna innan jul.

Jag trampar just nu på spinnrocken med nyfärgad blå ull som jag hoppas hinner bli klar till på lördag. Det är gotlandsull och betydligt mörkare än på bilden.

 
Väl mött på lördag! Välkomna.

Mera sjalgarn

Har nu gjort några härvor till av tunt entrådigt sjalgarn. Dessa med en ljusare grön nyans. Grunden är gotlandsull med färgade inslag.


RSS 2.0