Tunn färgad Kallbo

Här är ett tunnare tvåtrådigt Kallbo-garn med lite färginslag i soliga nyanser.

 
 
Som en karamell!

Full aktivitet i ullverkstan

När sommarvärmen försvunnit och diset hänger över åkrarna kryper kylan in i stugorna, eldas det för fullt i pannan och långkalsonger och vantar letas fram. Maken trackar mig för att jag redan vill använda motorvärmaren. Men bland det värsta jag vet är att sitta och "hurves" i en kall bil. Högsäsongen för att tillverka varma garner har kommit.
 
 
Här är gotlandsull i väntan på kardning. De grå silverlockarna är fantastiska i både färg och form. 
 
 
De tre nystanen till vänster är hundhår blandat med fårull, nästa är ett kardflor från Solängel. Längst till höger ett kardflor av de mörkaste lockarna ur gotlandsullen. 
 

Natur

Visst är det häftigt vad naturen har att bjuda på!

 
Soluppgång den 15:e oktober, vackert så det förslår.
 
Dagen efter regn när jag hämtade morgontidningen, knappt en timme senare såg det ut så här
 
 
Det blev bara en liten försmak på vintern men termometern kryper sakta men säkert nedåt.

Mera fiberfestival

Här kan ni se mera från Fiberfestivalen i Vännäsby.
http://ringvor.blogspot.se/

Micro-färgning

 
 
Jag har idag färgat två nyanser grå gotlandsull och vit Kallbo-ull i rött, gult och orange. Det är så spännande att se resultaten på färgen och känna doften av våt och varm ull fyller huset. Då gör det inte så mycket att oktoberdagen är kall och grå och regnet som duggar.
 
 
 
 

Vitt Kallbo-garn

Kallbo-ullen från i våras var riktigt lång och fluffig. Tanken slog mig genast att det kanske skulle gå att endast tesa ullen och sen spinna. Det gick alldeles förträffligt om man inte är ute efter ett superjämnt garn. Kan nog passa till både mössa och vantar.
Hundvantarna klara

Äntligen är hundvantarna klara. De behövs verkligen nu när temperaturen är ganska låg på morgonen. Premiärutlåtandet får yngsta dottern som just åkt till skolan med dem.


Fiberfestival

Det var fiberfestival i Vännäsby i helgen med många trevliga utställare och många trevliga besökare. Här är några bilder av arrangemanget.
 
Handmålad skylt.

Instickad cykel!

 
   Många saker fanns att beundra.                                                                                                                                 
 
 
Mitt eget bord.

Mudd med istickad vante

Här gjorde jag ett par handledsvärmare som jag tyckte blev lite för enkla, bara en rak mudd. Därför plockade jag upp maskor på insidan och stickade i tunnare garn en vante. Den blir extra varm över handen och man har lite fingertoppskänsla kvar.


RSS 2.0