Besök i bagarstuga med mersmak

Jag och dottern fick komma på besök i bagarstugan i går. Det var ca 15 år sen sist jag bakade och dottern var överförtjust. Här är hon i full aktion, en riktig naturbegåvning var hon.Idag gick jag och bokade bagarstugan här i byn till nästa helg. Jag har tittat på recept och funderar som mest på hur mycket jag ska baka. Bagarstugeägaren berättade att man brukade baka av enbart kornmjöl och mjölk när hon var liten. Det var en delikatess när kornet var skördat och man hade årets korn att baka av och göra gröt av. Dock kräver kakan en speciell nagg som gör täta hål. Naggen var gjord av fjädrar och ihopbunden.


Garn på häng

Slutskedet i garntillvekningens process. Nytvättat garn som hänger på tork i pannrummet. Doftar ljuvligt av ull och nyinkastad ved.Den lilla härvan till höger är ull från en kaukasisk herdehund.

Kattmys

Snurre har hittat en varm och gosig plats att sova på,ovanpå 5 härvor Kallbo-garn.

Småstickat

Barnens lillkusin hade sett farmors tusser och blev överförtjust, men de skulle vara rosa. Jag gjorde två varianter. Vilka tycker ni bäst om?

Det ena paret är redan överlämnat, det andra väntar till nästa besök.

Är inte hösten vacker?!


Fiberfestival

För några veckor sen var jag på fiberfestivalen i Vännäsby. Många utställare fanns där med alla möjliga sorters saker till försäljning. Allt ifrån ull av får, hund, myskoxe till garn av alla slags fibrer, sticktillbehör och spinnande människor i varje hörn. Mycket trevlig tillställning.Under tiden spann jag dessa garner.Kallbo-ull totalt ca 3 hg. Ullen är av blandras med pälsinslag och väldigt vackert gråmelerad med stråk av helt svarta fibrer.

Första Kallbo-nystanet

Här är det första nystanet från min systers får. Ljusgrått och tvåtrådigt, väldigt vackert.

RSS 2.0