Handarbetscafe i Bjenbergs bygdegård

På söndag den 1 april kommer jag och Karin att ha handarbetscafe på bygdegården i Bjenberg mellan 12-16.  Vi har påskpynt, handspunnet garn och annat smått och gott till försäljning. Ta med ditt handarbete, fika lite och umgås med likasinnade och har trevligt. Välkomna!


Barnvantar med bubbelmudd
Ur restgarnsgömman blev dessa till. Även dessa stickade med magic loop. Jag använder rundsticka och tar en tråd utifrån och en innifrån. Man kan också använda två nystan. Jag lägger upp med stickad uppläggning halva högervantens maskantal med tråden från utsidan, sedan tar jag garn från insidan och lägger upp hela vänstervanters maskantal och drar ut vajern vid halva maskantalet. Sedan tar jag högervantens garn och lägger upp andra halvans maskantal och drar ut vajern vid halva maskantalet. Uppläggningen är klar! Jag drar fram stickan från de bakre maskorna och börjar sticka. Pass upp så inte maskorna vrider sig runt vajern.
Fördelen med magic loop är att färgbyte sker enkelt på samma varv på bägge vantarna samtidigt. Man kan lättare beräkna hur långt en färg räcker och man slipper räkna varv. Helt perfekt om man har snuttar av garn kvar och vill göra vantar eller sockar.

Nyss spunnet

En mycket tunn mörkt lila och en tjock ljusgrå. Här på spänn runt härveln.

Det lila är från färgningen hos grannen.

Jag har nu fått tag i ljusbrun ull att blanda med katthåret. Jag har provspunnit av enbart katthår, men pga att den är ganska kort är det svårt att få ihop den till en stadig tråd. Tänkte alltså blanda med fårull. Ska prova mig fram vilken blandning som blir bäst. I morse blev den tvättad och ligger nu på tork. Underbart härlig lång ull som doftar möjligheter.

RSS 2.0