Middag med spinn

Jag hade en underbar kväll igår. Min granne Karin hade ordnat med paj och sallad som var fantastiskt goda. Vi satt ute på verandan i den ljumma eftermiddagssolen. Spinnrockarna kom fram och garnet blev allt längre. Man kunde höra hennes får bräka där de stod i skuggan av några träd.
Vi kollade på mönster på nya projekt och gav varandra tips och ideér. Ett mycket trevligt initiativ, tack.

Polkagarn

Mitt "80/20-garn". Tanken var att garnet skulle vara övervägande vitt med röda inslag. Jag vägde noga och la upp 10 högar med 8 gram vit ull och 2 gram röd ull. Dottern tyckte det såg ut som små bakelser. Jag började spinna vitt för att sen övergå till rött från varje hög och fick därmed ett randigt entrådigt garn. Efter att ha nystat upp det tvinnade jag ihop garnet tvåtrådigt. De röda partierna kom inte samtidigt som jag tänkt, men det blev ändå riktigt bra, ca 100 gram.
Nästa gång ska jag prova navajotvinning för att få fram de effekter jag önskar.

Äpple

Ytterligare en härva garn från färgkursen hos Kia. Grön som grund med inslag av röd-orange.Upptäckte att jag spunnit upp nästan allt jag färgade. Det blir till att färga mer så jag har lite urval av färger.

Lilla kornblå

En liten härva entrådigt. Resultatet av en expetimentell färgning. Jag blandade ganska vilt med färgerna mot slutet och det blev en salig blandning med färger som inte riktigt gick ihop. Därför plockade jag ut lockar som var ganska enhetliga.


OlivTvå vackert olivgröna härvor, entrådiga. Ullen har jag färgat själv.

RSS 2.0