Rött guld

En skimrande nyans av rödaktigt guld. Spunnen av färgad Suffolk-ull. Även denna tvåtrådig för att nyanserna ska harmonera och variera.


Grönt är skönt


Vårgrönskan har smugit sig in i garnet. Härligt gröna toner i en tvåtrådig härva.
Mera spunnet

Helt vitt dubbeltrådigt garn av den mjuka Kallbo-ullen. Kommer att passa ihop med Milkshake som sockar eller vantar, eller varför inte en sjal med vit bakgrund och med detaljer av färgen från Milkshake. Kanske något helt annat om det får ligga till sig lite.  Många gånger har jag en idé med det garn jag spinner men det är inte alltid att jag har mönster eller ibland är idén bara en aning om något. Något som behöver lite tid att växa fram.I dessa är det 72 och 77 gram.

Milkshake

Mixen jag hade på gång blev en milkshake med banan och hallon.103 g och 138m

På gång

Så underbart med en massa kardflor att välja bland. Ibland blir jag nästan lite villrådig och får fundera över vad jag vill göra och med vilka färgkombinationer. Jag valde ur Kallbo-ullen. Det är den mjukaste ullen. Jag slutar aldrig fascineras över hur otroligt olika egenskaper och kvaliteér ull kan ha. En hög kan vara stickig och sträv och passar då till sockar som inte ligger direkt mot huden och en annan hur mjuk och finfibrig som helst och passar till sjalar och handledsvärmare som bör vara mjuka och gosiga. Ibland är det faktiskt stora skillnader från samma får. Sträv och grov ull mitt på ryggen, den ull som tagit emot regn och ska leda bort vattnet så inte djuret blir blöt och kall. På sidorna sitter oftast den finaste och mjukaste ullen.Detta är från färggrytan jag färgade senast.Jag tänkte att detta ska bli tvåtrådigt för att färgerna ska gå ihop lite mer.

Våreld

Så spännande att göra garn av kardblandningen som hade ett tunt lager av rött på en sida kardfloret och var gult på andra sidan. Jag drog remsor på längden när jag spann och resultatet blev detta. Ett något melerat garn.87 meter tvåtrådigt garn, 55 gram.Kardblandning

Jag var bara tvungen att prova spinna det kardflor som jag lyckats färgblanda. Jag vevade in rött i botten på trumman och la sen in gult ovanpå. När jag sedan kardade om floret drog jag loss det röda lagret och tog det först igen osv. tills allt var genom kardat.

Här är den röda sidan. Man ser det gula lysa igenom.


Så här ser tråden ut så här långt. Den ska bli tvåtrådig. Jag tror färgerna kommer fram bättre då.


Färdigkardat

Här dras de sista varven på kardmaskinen för denna gång. Här är det naturfärgad Suffolk-ull som kardas.Detta är helgens skörd. Till vänster den vita mjuka Kallbo-ullen, ofärgad och färgad. Till höger brun Suffolk-ull och med färgat ovanför.


Jag har faktiskt redan börjat spinna.

Lycka och rikedom

Kan man annat än lycklig? Leendet är stort och hjärtat skuttar av glädje när jag tesat upp all ull och hällt ut det på golvet.Med den lånade kardmaskinen går jobbet med att karda som en dans.Havlvägs igenom ullhögen...

Choklad


Vid mitt senaste besök hos Kia inhandlade jag underbar mjuk brun värmlandsull med härlig längd och ljusa toppar. Jag har
handkardat den.Sedan spunnit tunt......för att tvinna den tvåtrådig.136 gram och ca 310 meter chokladbrunt garn. Ska fundera på vad det ska bli på stickorna av det.

RSS 2.0