Kardat och spunnet
Kardade rullar av den gröna ullen. Lägg märke till meleringarna och skillnaden mellan rullarna.
Färgen i verkligheten gör sig tillrätta på nedanstående bild.

Garn under tillverkning.Här nystar jag upp det entrådiga garnet på en nystpinne. Detta gör jag för att få ett ihåligt nystan, så jag kommer åt början och slutet av tråden när det ska tvinnas till tvåtrådigt garn.Ser ut som en mango ungefär, både i färg och form.Det färdiga resultatet, 92 gram skogsmelerat garn.

Spinnrock och ull

Jag gjorde äntligen slag i saken och köpte en spinnrock förra helgen. Det blev en Louet S10 DT.Den jag har haft på långlån kunde jag äntligen lämna igen. Tack så mycket att jag fick möjlighet att prova och känna efter om spinning var något för mig.

Jag passade på att även köpa ull, både färgad och råull. Snacka om att jag kände mig som ett barn i en godisbutik. Det fanns ull i alla möjliga färger, handspunna garner, effektfibrer var man än tittade. Ett riktigt ullparadis! 


Grå gotlandsull.Härlig blandning av färger. Den gröna är i verkligheten grönare. Det är kul att se hur färgen tagit olika från rot till topp. Topparna är skogsgröna medan roten ljusare. 
Visst blir man glad av alla färger!
 

Mössan klar

Tjock härlig mössa med rullkant i ofärgad ull.

Mössa på G

Nu stickar jag för fullt på en mössa av mitt eget garn. Jag gör efter ett mönster för ett helt annat garn och första försöket blev en gigantisk mössa, modell vattenmelon. Jag repade då upp det, passade på att tvätta garnet ordentligt och har nu börjat om igen.

Hårtofsen friserad

Den beige ullen var ca 15 cm lång så kardningen var lite annorlunda med de långa fibrerna. Men det blev vackra melerade rullar.
Fibrerna var lite sträva och tack vare längden provade jag att spinna tunnare än tidigare. Det var nästan lättare att få det jämntjockt när jag spann tunt än med grövre garn.Här har jag tvinnat tvåtrådigt garn och håller på att härva upp det.
Det färdiga resultatet!
Jag tänkte att det skulle nog passa som inslag i häl/foten på sockar eftersom det är lite strävt och förhoppningsvis slitstarkt.

Hoptvinnade!


Brunt och vitt. Det blev riktigt läckert :)

Mina första garner


Det bakre är dubbeltrådigt ganska tjockt spunnet, medan det främre ännu är enkeltrådigt. Det ska förmodligen spinnas ihop med en mörk tråd och blir kanske så småningom ett par sockar.


Brun-grått, dubbeltrådigt ullgarn spunnet under mörka vinterkvällar.Denna ull ser ut som hår i färgen, brunbeige med ljusa toppar. Det blir spännande att se hur garnet blir.

RSS 2.0