Regnbågen i en gryta


Här färgas ljust brun suffolk-ull och vit Kallbo-ull. Vattnet i grytan täcker nätt och jämt ullen och här har jag hällt på gult och rött. Tanken var att färgen skulle rinna rakt ner och färga ullen under.Sista delen är blått och gult. Och det doftar färg och ull i hela köket, ljuvligt!


Färdigfärgat, sköljt och centrifugerat ligger det nu på tork.


Färgen har inte gått igenom helt och hållet. Kanske beroende på alltför välpackad gryta. Det blir till att testa igen en annan gång.

Geting


Inspirerad av melerat garn har jag nu bytt färg och fick 106 gram geting, ca 136 m. Grunden är brun Kallbo-ull med färgade inslag.
Babysockar


Små söta handspunna och handstickade sockar för små frusna fötter.


Sittunderlägg

Av mattrasor kan man göra en hel del, inte bara mattor...Här har jag testat mig fram och gjort sittunderlägg. Den övre är ganska tjock och gjord i dubbla trasor medan den undre är lite tunnare.
Grönskande Brun Kallbo
Med två gröna nyanser har jag dekorerat brun Kallbo-ull. 110 gram garn som nu väntar på att omvandlas till värmande plagg.

Snösmältning i navajo

Av nästan uteslutande Kallbo-ull har denna härva blivit till. Snösmältning - Vit snö som i skymning ser ljusblå ut med mörkblå skuggor. Längs husknuten börjar de första gröna stråna sticka upp tillsammans med gula tussilago som skiner ikapp med solen.Idag passar liknelsen inte alls med snöande och snålblåst, men det kommer en vår och den borde inte vara så långt borta.Härvan fotad utan blixt, lite mer naturtrogen. Håll till godo syster!

På spolen just nu

Efter sjalstickning kom suget efter spinnrocken igen coh nu håller jag på med ett nytt experiment.
Vad kan det månne bliva av detta?Jag har spunnit tunt tunt av dessa färger. Tanken är att navajo-tvinna det sen för att få ett lagom tjockt tre-trådigt garn.


Sjal av höstgarn

Minns ni garnet jag gjorde i höstas inspirerad av hösten själv i olika färger?! Nu har det blivit en sjal av det. Den är stickad i tjocka stickor trots det tunna garnet.


Handarbetscafé i snöstorm


Det var riktigt trevligt med handarbetscafé i egen regi. Tråkigt var att snöstormen gjorde att många besäkare höll sig hemma, men vi kommer att göra om det igen och då ska vi prata med vädergudarna innan.Karins fina handgjorda grejer och min inspirationshylla till höger.


Vackra handspunna och hemmastickade sjalar och gemensamma handspunna garner i skåpet.Trådslöjd och käringar på väg till Blåkulla.

RSS 2.0