Midvinter

Den mörkaste tiden på året närmar sig. De ljusa timmarna blir kortare för varje dag som går och vi närmar oss de dygn som är de mörkaste på året. Denna tid är samtidigt de mest upplysta och tiden när vi pyntar våra hem som mest med ljus. I många fönster lyser ljusstakar och stjärnor, levande ljus pryder en mörk liten vrå och vi ägnar våra tankar till nära och kära. Vi söker gåvor som passar och funderar ut hur vi kan visa vår uppskattning till dem vi bryr oss om. De senaste dagarnas snöande har bäddat in naturen och gjort den ljus och fluffig och bidragit till den julstämning som börjar infinna sig. 

Denna månad är hektisk. Julklappsinköp, bak och matlagning, julavslutningar för barnen på diverse aktiviteter, julbord mm. Vi planerar och funderar för att ordna allt så bra som möjligt, att följa traditionerna, det ska bli bra, alla ska bli nöjda, vi stressar från den ena butiken till den andra...

Ta en liten paus. Tänd ett ljus och bara titta in i lågan och känn vad som händer. Låt lugnet och stillheten komma till er. Eftertanken. Kom i kapp med er själva. Känn att det ni gjort och åstadkommit är bra, och att det är tillräckligt. Njut av de stunder som ger er glädje och bevara dem i era hjärtat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0