Besök i bagarstuga med mersmak

Jag och dottern fick komma på besök i bagarstugan i går. Det var ca 15 år sen sist jag bakade och dottern var överförtjust. Här är hon i full aktion, en riktig naturbegåvning var hon.



Idag gick jag och bokade bagarstugan här i byn till nästa helg. Jag har tittat på recept och funderar som mest på hur mycket jag ska baka. Bagarstugeägaren berättade att man brukade baka av enbart kornmjöl och mjölk när hon var liten. Det var en delikatess när kornet var skördat och man hade årets korn att baka av och göra gröt av. Dock kräver kakan en speciell nagg som gör täta hål. Naggen var gjord av fjädrar och ihopbunden.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0